Učitelji i nastavnici Osnovne škole Pušća su objavili kako će za svaki dan proveden u štrajku svoje dnevnice donirati Klaićevoj dječjoj bolnici u Zagrebu, a njihovom pozivu da se uključe u hvalevrijednu akciju eskpresno su se pridružile i druge škole.

“Htjeli smo biti korak ispred vladajućih. Ovim želimo pokazati da se brinemo o djeci i demantirati one koji govore suprotno. Skupili smo se svi i svatko će dati otprilike 8 kuna svaki dan i tako do kraja štrajka”- objasnila je jučer za Vijesti.hr profesorica  Duša Šarunić kojoj je ideja pala na pamet.

Tako će zaposlenici I. i V. Osnovne škola Varaždin svoje dnevnice također donirati Klaićevoj bolnici. Djelatnici Srednje škole Zabok taj iznos donirat će Dječjem domu u Nazorovoj. Lidija Kutnjak u Facebook grupi ‘‘Podrška roditelja nastavnicima u štrajku” objavila je kako će Osnovna škola Sveta Marija iz Međimurja 315 kuna, koje im premijer Plenković planira oduzeti jer su u štrajku, uplatiti na račun pedijatrijskog odjela Opće bolnice Čakovec. Djelatnici Osnovne škole Podturen u Međimurskoj županiji odlučili su da će svakog dana koji provedu u štrajku 350 kuna donirati Udruzi djece sa sindromom Down u Čakovcu.

 

Komentari