“Kadrovi mentalnih slika” naziv je izložbe otvorene danas u novogradiškom Domu kulture. Zbirka je to radova akademskog slikara Tomislava Šilipetra koju možete pogledati do 6. ožujka tijekom cijelog dana. Izložbu je otvorila ravnateljica Učilišta “Relković” Danijela Juranović, a u sklopu otvorenja izložbe upriličena je i izuzetno uspjela kreativna radionica mladog umjetnika s djecom, polaznicima Dječjeg vrtića “Maslačak”.

Kako je istaknula, Tomislav Šilipetar rođen je u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Igora Rončevića, 2014. godine. Dobitnik je Rektorove nagrade za izvrsnost 2013. godine. Od 2015. godine član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a od 2017. član je i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Slika i stvara većinom u akrilu, a teme variraju od samoće i izoliranosti do same ljudske egzistencije u društvu koje osuđuje. Preferira lazurnost i liniju koje savršeno idu uz cjelokupnu zaokupljenost izlaska iz “uboksiranosti” debelih nanosa akademizma. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.

O svom je radu progovorio i sam umjetnik:

– Od prvih dana djetinjstva znao sam da ću se baviti ovim pozivom. Iza mene je osam samostalnih izložbi, teme su mojih radova razne, od pop kulture do politike, malo svjetovnog, duhovnog, procirkulirano kroz moj mentalni sklop. Na temelju svega toga se stvara jedna priča koju će, vjerujem, svatko doživjeti na svoj način. Nadam se da će ljudi doći pogledati izložbu i u njoj uživati – kaže akademski slikar Tomislav Šilipetar.

 

no images were found