Učilište “Relković” i mjesec je rujan počelo radno, još jednim kulturnim događanjem. Sinoć je u ovom novogradiškom “hramu kulture” otvorena još jedna vrijedna izložba mlade pulske umjetnice Elene Arsove Pužar. Ovu mladu slikaricu, magistru primijenjenih umjetnosti predstavila je ravnateljica Učilišta Danijela Juranović:

– Nakon završene srednje škole Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli 2008., Elena upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje je 2014. diplomirala i stekla zvanje magistre primijenjenih umjetnosti. Kroz edukaciju usmjerena na slikarstvo i dizajn, Elena se aktivno bavi slikarstvom i crtanjem te radi u školi kao učiteljica likovne kulture. Vodi svoju umjetničku udrugu na području Pule koja potiče mlade na likovno izražavanje, ujedno im omogućujući izlaganje.

Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi.

Radovi iz ciklusa “Granični prostor između apstrakcije i figuracije, Elene Arsove Pužar, u čijem se bujnom slikarskom svijetu miješa realno i nerealno te se priznaju samo zakonitosti nesputane umjetničke slobode, postavljene u centar autorskog izričaja i osobne likovne estetike, temelje se na figurama skrivenim pod apstraktnim slojevima. Tvrdoglavo slušajući svoj unutarnji glas, autorica se ne osvrće na aktualne stilove i pravce, niti na trendovska usmjerenja. Autorica eksperimentira jasnim i slobodnim koloritom, uživajući u sjaju boje i ostvarenoj poruci. U Eleninim radovima naslućuje se život koji se trudi izaći i nametnuti se čime je osnažena komunikativna energija kojom njene slike glasno traže put do likovnog odgojenog oka.

– Izložba koju možete pogledati zapravo je moj diplomski rad. Radi se o sedam velikih slika koje su rađene uljem i akrilom na platnu. Moj rad je intiman i intuitivan. Radi se o jednoj opservaciji, slijedi kontrolirana i podsvjesna izložba, stoga su svi moji radovi nastali u jednom dahu – kaže Eleena Arsova Pužar.

Ovo je njena treća samostalna izložba, a krajem mjeseca putuje u Kinu na sedmi Internacionalni bijenale slikarstva i skulpture u Pekingu.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Vinko Grgić:

– Drago mi je da Novogradiščani mogu pogledati ovu vrhunsku izložbu koja u u svakom smislu oplemenjuje i obogaćuje naš grad i kulturnu ponudu. S druge strane, zahvaljujem ravnateljici Učilišta Danijeli Juranović na organiziranju još jednog vrijednog kulturnog događanja u gradu.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakGradonačelniče Grgić i savjetniče za branitelje Greiner, pomozite da dostojno uz hrvatski barjak obilježimo spomen na poginulog hrvatskog heroja Antuna Želju Martinovića
Sljedeći članakBrodsko posavska županija za projekt “S osmijehom u školu” povukla maksimalnih osam milijuna kuna bespovratnih sredstava; osigurana potpora za 54 učenika kroz četiri godine