Činio se to kao jedan uobičajeni sat povijesti za učenike 7.a razreda OŠ Ante Starčevića Rešetari. No, ubrzo se pokazao kao jedan od najzanimljivijih sati do tada. Njihova učiteljica povijesti Dragana Gorički odlučila je svima predstaviti mladoga kolekcionara Dominika Jelića i njegove eksponate koji su se savršeno uklopili u temu kojom se bave: industrijska revolucija. Pogledajte i pročitajte kako su se zabavili u utorak 9. ožujka 2021.

Učenik Dominik Jelić, dugogodišnji mladi kolekcionar, na satu povijesti inspiriran temom industrijske revolucije priredio je izložbu svojih eksponata upravo iz toga doba ili nešto mlađih. Radi se o predmetima iz vremenskog razdoblja s kraja 18. stoljeća do kraja 19. stoljeća. Pridružio mu se i naš mladi tehničar Filip Paušić te predstavio tipkalo koje je sam izradio i pomoću kojega može vrlo vješto komunicirati Morseovom abecedom. U postavljanju izložbe pomogao je marljivi učenik Matija Dautović. Veliko hvala majkama Danijeli Jelić i Marijani Dautović koje su pomogle kako bi se ova mini-izložba mogla održati prema planu.

Satu povijesti nazočili su pedagoginja i ravnatelj koji nisu krili svoje oduševljenje svim viđenim: kolekcijom, predstavljanjem namjene pojedinih izložbenih primjeraka te idejom obrade spomenute teme na satu povijesti. Ravnatelj je odlučio upotpuniti kolekciju našega Dominika darovavši mu računalo koje je sam koristio za vrijeme svoga studija – ZX Spectrum. Dominik je zbog dara bio vrlo sretan te rekao kako je ovo računalo oduvijek priželjkivao.

Iz razgovora s Dominikom doznali smo kako to što je predstavio na satu povijesti nije ni polovica onoga što kod kuće brižno prikuplja i čuva. Učiteljica Dragana planira Dominika i njegov hobi predstaviti i široj javnosti kada epidemiološke mjere budu povoljnije.

Taj dan s veseljem iščekuju, a novinarska skupina im želi neka ih i dalje nadahnjuje sve što će u budućnosti raditi na nastavi povijesti.

Autori: Novinarska skupina 

Komentari
Prethodni članakGornji Bogićevci: Uprizoren igrokaz Put našega otkupljenja
Sljedeći članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije…