Policijski službenici su jutros (ponedjeljak 11. lipanj 2012. godine) oko 1,30 sati zaprimili dojavu da je na području općine Stara Gradiška jedna osoba smrtno stradala.

Utvrđeno je da se radi o ženi u dobi od 40 godina, a zbog sumnje u kazneno djelo „Ubojstvo“ policijski službenici su uhitili 46-godišnjeg muškarca, te je u vezi rasvjetljavanja ovog slučaja kriminalističko istraživanje u tijeku.Temeljem sudskog naloga policija je pretražila dom i prostorije 46-godišnjaka i pronašla oružje koje je ilegalno posjedovao (dvije puške, dijelovi za oružje, ručna bomba, više komada raznog streljiva). Policijski službenici su uz konzultacije s državnim odvjetništvom, doveli 46-godišnjaka u pritvorsku policijsku jedinicu, nakon čega će ga uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, privesti u Županijsko državno odvjetništvo na prvo ispitivanje.

 

Isto tako policija izvješćuje kako su policijski službenici su u subotu oko 23,30 sati kod mjesta Dragalić kontrolirali teretni automobil „Mercedes Vito“, zagrebačkih registracija i tom prilikom utvrdili da vozilom upravlja 41-godišnjak iz Ivanić-Grada pod utjecajem alkohola (1,73 promila) i za vrijeme trajanja pravomoćne zabrane upravljanja. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega policijski službenici će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

 

Što se tiče stanja sigurnosti proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirana su 22 kaznena djela iz strukture općeg kriminaliteta. Najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo 17 i  to osam (8) kaznenih djela „krađe“, četiri (4) kaznena djela „teške krađe“  i pet (5) kaznenih djela „oštećenja tuđe stvari“. U prometu na cestama evidentirano je devet (9) prometnih nesreća od kojih tri (3) s ozlijeđenim osobama i šest (6) s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna (1) osoba je teže ozlijeđena, dok su dvije (2) osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Evidentirano je 10 prekršaja i to četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pet (5) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o Nadzoru državne granice.

Autor: PU BP/photo: ilustracija

Komentari
Prethodni članakUspješan vikend za Serdare
Sljedeći članakPriopćenje HDSSB- a Sibinj