Prema zadnjim informacijama iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, škole šest županija i Grad Zagreb, donijele su odluku o prelasku na online nastavu od ponedjeljka, a ista se odluka očekuje i za Varaždinsku i Zagrebačku županiju. Odluke o prelasku na C model, i dalje se donose na županijskoj, a ne nacionalnoj razini, ovisno o lokalnoj epidemiološkoj situaciji. 

“Nastava u školama održavat će se za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, kao i za maturante, dok svi ostali u Zagrebačkoj županiji prelaze na online nastavu”, rekao je Zvonimir Šostar, šef Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. U zagrebačkim je školama, po podacima Ureda, zaraženo 242 učenika, a po današnjim podacima, riječ je o 13 učenika manje no dan ranije. To, smatra Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, nije velika brojka pozitivnih, no stvar je u prevenciji.

– Cilj nam je školsku godinu završiti s nastavom u školama. Bolje sada online, nego za dva tjedna ili kasnije, zaključuje.

Najstrože mjere, one o zatvaranju škola za sve osnovce i srednjoškolce, uključujući maturante, donijele su Istarska i Primorsko-goranska županija.

Škole u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji nastavu uživo imat će za osnovce do četvrtog razreda, a viši uzrasti, uključujući maturante imat će online nastavu.

U Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko srijemskoj županiji online nastava bit će organizirana djelomično, odnosno za učenike od petog do osmog razreda i srednjoškolce, izuzev maturanata, prenosi Jutarnjhr.

 

Komentari
Prethodni članakHZJZ preporučuje nastavak korištenja cjepiva AstraZeneca – poznate i nove cijene testova
Sljedeći članak13,8% više donirane hrane u 2020. godini