Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnjih 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko- posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.899. U zadnjih 24 sata jedna je osoba preminula od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako na današnji dan iznosi 238. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirana je ukupno 27 osoba od čega je 7 na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirane su 4 osobe od čega je jedna osoba na respiratoru, a jedna osoba je preminula. Prema izvješću PU Brodsko-posavske pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije nalazi se 298 osoba.

Stožer je izdao suglasnost na Zahtjev Doma zdravlja u Slavonskom Brodu za ukidanje ,,DRIVE-IN” rada nedjeljom za zdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od korona virusa tzv. ,,COVID-19 ambulante” zbog smanjenog broja testiranja na COVID-19. Radno vrijeme COVID ambulante izmijenjeno je na slijedeći način:

1. COVID-19 ambulanta će i nadalje raditi u na lokaciji Trg hrvatskog proljeća 3 Slavonski Brod u vremenu od 07.00 – 15.00 sati.

2. Testiranje na ,,COVID-19″ na uputnice obavljati će se u vremenu od 07,30 do i 1,00 sati prema dogovorenom terminu. Za provođenje ove odluke zaduženi su Dom zdravlja Slavonski Brod i liječnici obiteljske medicine koncesionari. Za testranje potrebno je naručiti se na broj COVID-19 ambulante na telefon 035 411-004 ili na 035 411- 179

3. Nalazi će se izdavati do 15,00 sati po dogovoru s COVID-19 ambulantom.

4. Novi raspored rada ambulante primjenjuje se od dana 07. lipnja 2021. godine.

5. U slučaju pogoršanja situacije ponovno će se uvesti rad na lokaciji ,,DRIVE-IN” i
regulirati radno vrijeme COVID-19 ambulante.

I nadalje pozivamo sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja. Stožer CZ BPŽ opetovano poziva sve građane s područja Nove Gradiške koji se nisu cijepili da se odazovu na cijepljenje Pfizer cjepivom koje će biti organizirano u Društvenom domu Nova Gradiška u petak 4. lipnja 2021. od 15 do 20 sati, za što sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu.

Komentari
Prethodni članakPotpisani ugovori između IPNG-a i tvrtke EMPWR: Nastavljaju se ulaganja
Sljedeći članakOvaj vikend u kinu Nova Gradiška – Prizivanja 3: Kriv je sotona