Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Vrbje i svetom misom u nedjelju, 16. kolovoza simbolično je obilježen Dan općine i blagdan svetog Roka, zaštitnika ove općine.

Ove godine, zbog epidemije koronavirusa i sveopće situacije izostali su ostali uobičajeni, popratni sadržaji, svečana sjednica Općinskog vijeća i tradicionalna Smotra folklora „Rokovo” koju su sve ove godine organizirali članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje”.

Kako ističe načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić, bit će prilike za obilježavanje Dana Općine i folklorne manifestacije. Odlučili su za sada ne organizirati događanja i manifestacije na kojima se okuplja veći broj ljudi, odgovorno se ponašati, doprinijeti smanjenju širenja zaraze koronavirusom i na taj način štititi zdravlje građana.

Iz istih razloga otkazana je i proslava stote obljetnice DVD-a Vrbje, no da bi, ipak, simbolično obilježili ovaj dan, odlučili su se u uskom krugu predstavnika udruga i društava obilježiti ovaj najvažniji datum u životu svake općine i blagdan svog zaštitnika.

Foto: Krešimir Baković

Komentari
Prethodni članak18 prometnih nesreća u proteklom tjednu na našem području, policija najavila pojačan nadzor prometa
Sljedeći članakKrivotvorio vozačku dozvolu; za ponavljanje prekršaja „zaradio” zatvor, pet tisuća kuna…