U subotu (10. kolovoza), oko 14.35 sati, 78-godišnji građanin je prilikom čišćenja dvorišne zgrade na području općine Staro Petrovo Selo, pronašao ubojita sredstva i odmah pozvao policiju. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske i na siguran način preuzeo jednu ručnu bombu M52P3, tri ručne bombe M75, jednu poluautomatsku pušku i 400 komada nerasprskavajućeg streljiva.

POLICIJA PRONAŠLA OTUĐENI RADNI STROJ VRIJEDAN NEKOLIKO STOTINA TISUĆA KUNA

Policijska postaja Nova Gradiška, 15. srpnja, zaprimila je dojavu da je u vremenskom razdoblju od 12. srpnja do 15. srpnja u polju, na području općine Davor,49-godišnjaku otuđen radni stroj (rovokopač), čime je vlasniku počinjena materijalna šteta od nekoliko stotina tisuća kuna. Policijski službenici su intenzivnim i opsežnim kriminalističkim istraživanjem u petak (10.kolovoza) pronašli 52-godišnjaka kojeg sumnjiče za kazneno djelo „krađe“. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su pretražili prostorije i objekte koje je koristio 52-godišnjak te su prilikom pretrage pronašli otuđeni radni stroj nakon čega su osumnjičenog uhitili, priveli u Policijsku postaju Nova Gradiška, a potom ga uz posebno izvješće zbog počinjenja kaznenog djela „krađe“ predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko – posavske. Otuđeni bager policajci su vratili vlasniku.

U petak (9.kolovoza), oko 12.15 sati, Policijska postaja Nova Gradiška, zaprimila je dojavu od 46-godišnjaka da mu je netko u noći s 8. na 9. kolovoza, na području općine Davor, otuđio motornu pumpu za vodu vrijednu nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška u subotu su (10. kolovoza), dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom kojeg sumnjiče da je počinio kazneno djelo „krađe“ te su ga uz posebno izvješće predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Policajci su pronađenu pumpu vratili 46-godišnjem vlasniku.

Komentari