Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, potvrdili su sumnju da su dvije mlađe osobe (u dobi od 15 i 16), dana 12. lipnja, na području općine Staro Petrovo Selo, iz otključane kuće otuđili novac, oštetivši 71-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, potvrdivši da je tijekom svibnja i lipnja, u tri slučaja, na području općine Staro Petrovo Selo i općine Cernik, prolijevanjem boje, oštetio dva osobna automobila i betonsku pločastu površinu, pričinivši vlasniku štetu od više tisuća kuna.

Policijski službenici protiv počinitelja dostavljaju posebno izvješće kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

POLICAJCI ISKLJUČILI IZ PROMETA VOZAČA S 3,18 PROMILA

Nadzirući promet u kontinuitetu, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 3. srpnja, oko 19 sati, u Novoj Kapeli su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak. Alko testom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 3,18

REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA

U vremenu od 3. do 6. srpnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su intervenirali četiri puta povodom dojave o remećenju javnog reda i mira.

Dana 3. srpnja, u 10 sati, u Trnakovcu, javni red i mir su remetili 56-godišnjak i 63-godišnjak, međusobno se svađajući i psujući. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Također dana 3. srpnja, u 11.55 sati, u Novoj Gradiški, u gradskom parku, 60-godišnjak i 62-godišnjak su na javnom mjestu konzumirali alkoholna pića. U organizmu 60-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 promila, a u organizmu drugoga 0,99 promila. Policija protiv obojice podnosi optužne prijedloge Općinskom sudu.

U Kruševici, dana 4. srpnja, oko 21 sati, zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa, javni red i mir remetio je 57-godišnjak, koji je udario 38-godišnjaka, nanijevši mu ozljedu u vidu crvenila. Policijski službenici protiv 57-godišnjaka podnose optužni prijedlog mjerodavnom Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja.

Dana 4. srpnja, oko 22 sati, u Novoj Gradiški, na terasi ugostiteljskog objekta, u alkoholiziranom stanju, 27-godišnjak (2,94 promila) i 39-godišnjak (2,36 promila) su remetili javni red i mir, koji su vikali i psovali jedan na drugoga, da bi u jednom trenutku 39-godišnjak udario 27-godišnjaka. Policijsku službenici su obojicu zadržali u službenim prostorijama policije na otriježnjenju. Također su liječnički pregledani, te je utvrđeno da nemaju nikakvih ozljeda. Policija protiv obojice podnosi optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i protiv 19-godišnje zaposlenice ugostiteljskog objekta koja je usluživala alkoholna pića osobama koje su već bile pod utjecajem alkohola.

Komentari