POKUŠAO PRIJEĆI GRANICU S ORUŽJEM

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, dana 27. prosinca, u 22 sata, graničnoj kontroli je, između ostalih, podvrgnut osobni automobil (čeških nacionalnih i registracijskih oznaka) i 35-godišnji vozač (državljanin Bosne i Hercegovine). Kontrolirajući vozača i vozilo, pripadnici carine Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod, u unutrašnjosti automobila uočili su oružje. Potom su prilikom pretrage u prtljažniku vozila i ispod zadnjeg sjedala pronašli 6 pušaka AK-47, 12 pripadajućih spremnika, te 231 komad streljiva (kalibra 7,62 x 39 mm). Daljnji rad i kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom nastavili su policijski službenici, koji su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela.

nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu, dana 29. prosinca, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će potom biti predan Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

POLICAJCI PRONAŠLI OTUĐENI MOBITEL I VRATILI VLASNICI

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (28. prosinca), dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom, potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela krađe. Naime, policija sumnjiči 26-godišnjaka, da je dana 23. listopada 2020. godine, u 14.15 sati, u Novoj Gradiški, sa stola u slastičarnici, iskoristivši nepažnju vlasnice, otuđio mobitel (vrijednosti nekoliko tisuća kuna). Policijski službenici su otuđeni mobitel, oduzeli od osumnjičenog i vratili vlasnici, a protiv 26-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U BATRINI IZGORIO OSOBNI AUTOMOBIL

Jučer (28. prosinca), u 18.50 sati, u Batrini je došlo do požara na parkiranom osobnom automobilu (vlasništvo 57-godišnjaka). Požar su u 19.30 sati ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Kapela. Obavljenim očevidom inspektora Zaštite od požara i policijskih službenika, utvrđeno je, da je požar nastao zbog kvara na električnim instalacijama u prostoru motora, te je automobil u cijelosti izgorio. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici u vezi spomenutoga požara dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari