Zaostali poticaji mljekarima bit će isplaćeni u iduća dva tjedna. Od ukupno 95 000 OPG-a njih 85 000 dobilo je poticaje. Do zastoja u isplati došlo zbog nekih pogrešaka, promjena s računima i zbog prodavanja krava.

U Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju rekli su da je do zastoja u isplati poticaja došlo zbog nekih pogrešaka i promjena sa računima i zato jer su ljudi prodavali krave, a kako se sve radi kompjuterski, svaki dan je bilo drugačije brojčano stanje. Kako su istaknuli u Agenciji, greške će biti ispravljene i isplata poticaja ide u sljedećih 14 dana. Svi oni poljoprivrednici koji ne znaju koliko poticaja trebaju dobiti, mogu to provjeriti na internetu ili u regionalnom uredu gdje će im tu informaciju dati. Mljekarima bi trebalo biti isplaćeno zaostalih poticaja u visini oko 36 milijuna kuna, a riječ je o 10.000 gospodarstava. Od ukupno 95.000 gospodarstava, za njih 85.000 su već isplaćeni poticaji.

 

Ovog petka 20. travnja 2012. godine bit će isplaćene i premije za mlijeko za prosinac 2011. godine. Uskoro će biti održan i sastanak u Upravi za veterinarstvo zbog isplate odštete za krave zaražene leukozom, a kako saznajemo novaca za spomenute odštete ima, pa će se na spomenutom sastanku pokušati požuriti isplata koja također kasni.

Komentari
Prethodni članakUskoro otvorenje Školsko – športske dvorane u Okučanima
Sljedeći članakSavez športova Nova Gradiška početkom godine preselio u novi prostor