Policija je početkom tjedna u Slavonskom Brodu zaustavila skupinu migranata koja je pokušala pobjeći. Jedna skupina uhvaćena je na Autobusnom kolodvoru, a druga, prema dojavama građana kod Industrijske škole.

 

Da su migranti pobjegli potvrdila je i PU brodsko-posavska službenim priopćenjem.

” Danas ( ponedjeljak ( 11.1.2016.), oko 8.30 minuta, nakon dojave da je iz vlaka u Slavonskom Brodu, na željezničkom kolodvoru iskočilo više osoba, intervenirali su policijski službenici, koji su odmah pronašli sve osobe. Radi se o 20 migranata, koje su policijski službenici pronašli i doveli u Zimsko prihvatni tranzitni centar u Slavonskom Brodu. U tijeku je utvrđivanje svih detalja vezano uz spomenuti događaj. Javni pogovor, tekstovi na portalima i priče koje kruže gradom da su migranti činili kaznena djela i prekršaje nisu istinite.”, stoji u priopćenju PU brodsko-posavske.
Dio Brođana nazočio je trenutku kada su migranti uhvaćeni.

– Vidio sam kad su ih uhvatili na kolodvoru. Nisam znao da je riječ o bijegu, mislio sam da su ih iz nekog razloga ‘skinuli’ s vlaka ili iz autobusa. Uglavnom bilo ih je, koliko sam ja uspio izbrojati, njih sedmero. Sve su bili muškarci. Policija ih je opkolila i čekali su dolazak ‘marice’ – priča čitatelj SBplusa, koji je nazočio ovom događaju, ali ovom prilikom želi ostati anoniman (identitet poznat redakciji, nap.a.).

– Ne bih da mi se spominje ime. Rekao sam vam što sam vidio i neka na tome ostane – zamolio nas je, a mi želju ispoštivali, ne ulazeći u razloge zbog kojih nije želio u javnosti otkriti svoj identitet.

Kaže kako se cijeli događaj zbio oko devet sati, na prvom peronu Autobusnog kolodvora, kod stajališta za taxi. Već desetak minuta kasnije, prema njegovom iskazu, stiglo je policijsko vozilo, tzv. ‘marica’ te su djelatnici policije izbjeglice odvezli. Kaže kako nisu pravili probleme, te da su uz sebe imali uglavnom vrećice.

Izvor : SB plus.

 

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška iz zraka – siječanj 2016. Gammavideo studio
Sljedeći članakZima se vraća na velika vrata