U Novoj Gradiški započela je tradicionalna manifestacija, Dječji tjedan. U tjednu pred nama Društvo naša djeca Nova Gradiška organizira razne aktivnosti; Bajkaonice za vrtićku i školsku djecu, Kreativnu ekološku radionicu, besplatnu projekciju filma u organizaciji POU MAR-a. Također, članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća susrest će se s gradonačelnikom i predstavnicima gradske vlasti, a sve će završiti u subotu, 7. listopada uz obiteljske igre u Gradskom parku.

Učiteljica razredne nastave Bojana Kvakić iz OŠ “Mato Lovrak” u utorak je održala Bajkaonicu za vrtićance. Uljuđeni vuk bila je bajka koju je učiteljica čitala mališanima.

-” Čitanje je izvrsno jer razvija koncentraciju i pažnju, važno je jer se djeca mogu staviti u različite uloge, na taj način doživjeti situacije koje su ugodne i lijepe, odlična je aktivnost pred polazak u školu. Ima puno dobrih pisaca, danas čitamo jednog stranog, a postoje i razne terapeutske slikovnice u kojima se progovara o različitim osjećajima, gdje djeca mogu razviti suosjećanje te pronaći rješenje za određenu emociju. Trenutno sam učiteljica prvašića, zadržati im pažnju je jako teško. Treba ih svakih 15-ak minuta uključiti u određenu radnju, da oni pokažu aktivnost, dodati nešto, podijeliti nešto, kako bi se i oni aktivirali, sudjelovali i osjećali važno,” – ističe učiteljica Kvakić.

-” Jako puno energije im se treba dati ali istovremeno oni sve to vraćaju tako da je to jedan krug koji ispunjava obje strane, ovo je odgovoran ali prekrasan posao,” – zaključila je.

 

Komentari
Prethodni članakTražiš posao? Evo tko zapošljava na području Nove Gradiške i okolice
Sljedeći članakNovogradiški planinari i ove godine pohodili na kulu Gračanicu