SKRIVIO PROMETNU NESREĆU SA 2,81 PROMILA

U petak 30. rujna, oko 20,20 sati, u Sičama se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policijskim očevidom je utvrđeno da je 37-godišnjak upravljao osobnim automobilom ne koristeći sigurnosni pojas pod utjecajem alkohola, te mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,81 promil. Prometna nesreća se dogodila tako da je 37-godišnjak u jednom trenutku prešao na zemljano travnatu površinu, gdje je daljnjim kretanjem udario prednjim djelom osobnog automobila u betonski kolni ulaz, gdje se zaustavio. Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Nova Gradiška, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv vozača podnose odgovarajuća pismena iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POLICIJSKI SLUŽBENICI ISKLJUČILI VOZAČE IZ PROMETA ZBOG ALKOHOLA

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su u subotu oko 3,30 sati, u Slavonskom Brodu u Ulici Petra Krešimira IV kontrolirali 27-godišnjeg vozača osobnog automobila za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecaja prava na upravljanje motornim vozilima. Provjerom u evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova, policajci su utvrdili da je počinitelj učestali ponavljač istovrsnih prometnih prekršaja, te su sukladno zakonskim propisima privremeno oduzeli vozilo kojim je upravljao. Nadalje, izvršenim alko testiranjem vozača, policajci su očitali koncentraciju alkohola od 0,99 promila alkohola u organizmu ispitanika. Alkoholizirani vozač je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Isključen iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

U subotu oko 23,30 sati u Slavonskom Brodu prilikom nadzora prometa, policijski službenici su kontrolirali 59-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,97 promila. Alkoholizirani vozač je smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola, te je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

PAS UGRIZAO 47-GODIŠNJAKINJU

U nedjelju (2. listopada), oko 15 sati, policijski službenici su obaviješteni da je na području općine Bukovlje, pas ugrizao 47-godišnjakinju za potkoljenicu. Oštećenoj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 52-godišnja vlasnica psa prekršajno sankcionirana. Policija će o događaju obavijestiti nadležnu veterinarsku inspekciju.

Ovo prilikom skrećemo vam pozornost na primjeren način držanja kućnih ljubimaca, odnosno da im se osigura adekvatan prostor i mogućnosti kretanja te odgovarajući veterinarski nadzor. Vlasnici bi također trebali poduzeti i odgovarajuće mjere prilikom šetnje životinja, posebice na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, pogotovo djece. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, koriste povodac i zaštitnu košaricu (brnjicu).

PALIO „BENGALKE“ NA UTAKMICI PA ZAVRŠIO U PRITVORU

U nedjelju 2. listopada oko 17,50 sati u Vrbovi na nogometnom stadionu dok se odigravala nogometna utakmica, 25-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila zapalio dva pirotehnička sredstva tzv. „bengalke“ i bacio unutar sportskog terena. Počinitelj je ubrzo uhićen i priveden u službene prostorije Policijske postaje Nova Gradiška. Protiv istog policija podnosi optužni prijedlog za počinjen prekršaj iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari ugostila delegaciju Općine Lupac i predstavnike Osnovne škole iz Rumunjske
Sljedeći članakUdruženje obrtnika Nova Gradiška: Viktorio Brdar izabran za novog predsjednika Udruženja