Kako bi se poboljšala vidljivost na pješačkom prijelazu u Ulici Matije Antuna Relkovića u Novoj Gradiški, odnedavno su postavljeni solarni svjetlosni led cestovni markeri.

Solarni svjetlosni LED cestovni marker elektronički je uređaj koji služi za upozoravanje vozača na potencijalne opasnosti. Prvenstveno se koristi za obilježavanje pješačkih prijelaza, isto tako može se koristiti za obilježavanje središnje i rubne crte kolnika te slabije osvijetljena ili potpuno neosvijetljena područja.

Solarni svjetlosni marker prvenstveno radi noću, te kod smanjene dnevne svjetlosti prilikom čega se ostvaruje bolje osvjetljenje željenog mjesta. Kompaktno i sigurno kućište aplicira se prvenstveno na cestovne prometnice prilikom čega izlazi samo 2 mm izvan ceste.

Radove u vrijednosti 25.000,00 kn je financirao Grad Nova Gradiška, prvenstveno s ciljem povećanja sigurnosti pješaka u ovom dijelu grada.

 

Komentari
Prethodni članakPrijavite se na natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika
Sljedeći članakOtuđio vozilo na području Istre a uhvaćen u Novoj Gradiški, u prevrtanju vozila ozlijeđen 20-godišnji vozač