MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog pronalaska ubojitih sredstava.

Dana 3. rujna, oko 8.30 sati, 29-godišnjak je u Donjim Bogićevcima, prilikom iskapanja tla, pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je utvrdio da se radi o ostacima topničkog projektila kalibra 122 mm. U nedjelju, u dopodnevnim satima, u vinogradu na području općine Staro Petrovo Selo, građanin je pronašao jednu ručnu bombu M75. Nakon poziva policije, specijalizirani policijski službenik je izvršio preuzimanje i deaktivaciju bombe.

Također u nedjelju (4. rujna), u Slavonskom Brodu prilikom čišćenja obiteljske kuće, građanka je pronašla ubojita sredstva. Odgovorno je pozvala policiju koja je preuzela: jednu ručnu bombu M75, dvije metalne ručne bombe, automatsku pušku AK-47 te 500 komada streljiva.

Sva prijavljena ubojita sredstva, na siguran način, preuzeli su specijalizirani policijski službenici, radi daljnjeg uništenja.

talijanskog državljana proglasili krivim za carinski prekršaj i izrekli mu novčanu kaznu od 60.000 kuna, dok su ptice uz potvrdu oduzete u korist Republike Hrvatske.

VIKEND PREKRŠAJI U CESTOVNOM PROMETU

U subotu, oko 1 sat poslije ponoći, na 182. km autoceste A3 kod mjesta Nova Kapela, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Grčke. Specijaliziranim vozilom za nadzor prometa, policijski službenici su utvrdili da se 48-godišnji vozač kretao autocestom nepropisnom brzinom od 254 km/h. Policajci su prekršitelju naplatili novčanu kaznu te izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Istog dana (4. rujna) oko 1 sat poslije ponoći, u Slavonskom Brodu u Savskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su zaustavili osobni automobil kojim je, bez istaknutih registarskih pločica, upravljao 21-godišnjak. Daljnjim nadzorom policajci su utvrdili da vozilo nije registrirano te da vlasnik vozila nije obnovio ugovor o obveznom osiguranju u prometu prije uporabe vozila u prometu. Također, utvrđeno je da se radi o osobi koja upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje koji prilikom upravljanja vozilom nije koristio zaštitni sigurnosni pojas.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, policijski službenici dostavljaju prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

NALET AUTOMOBILA NA BICIKLISTICU

Dana 5. rujna, u 15.30 sati, u Prvči, dogodila se prometna nesreća u kojoj je biciklistica teško ozlijeđena. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška,

ZLOUPORABA DROGA

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su 3. rujna, na području općine Cernik, u dvije pretrage doma i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni (66 i 49 god.) pronašli i oduzeli ukupno 8 stabljika indijske konoplje, oko 110 grama suhe zelene biljne tvari nalik drogi marihuana, jedan zračni pištolj te oko 7 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Nakon provedenih kriminalističkih istraživanja, policijski službenici protiv 49-godišnjaka podnose prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Nadalje, protiv 49-godišnjaka i 66-godišnjaka, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, policija podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakS nešto blažim mjerama započela nova školska godina
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 12 novozaraženih koronavirusom