Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 6. do 12. lipnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 20 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno pet osoba: jedna osoba je teže ozlijeđena, a četiri su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 358 prometnih prekršaja, od čega: 181 prekršaj nepropisnih brzina, 43 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji…

Najveća nepropisna brzina od 104 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Slavonskom Brodu, a kojom se kretao 18-godišnji vozač osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina od 173 km/h utvrđena je van naseljenog mjesta, a izmjerena je na autocesti A3, a kojom se kretao 26-godišnji vozač osobnim automobilom.

Također, 11. lipnja na autocesti A-3, kod mjesta Dragalić, djelatnici mobilne jedinice prometne policije utvrdili su nepropisnu brzinu od 226 km/h, a kojom se kretao 46-godišnji državljanin Rusije osobnim automobilom. Vozač je na mjestu počinjenja prekršaja platio novčanu kaznu u iznosu od 3.333,33 kn, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

U nedjelju, 12. lipnja na autocesti A-3, kod Nove Gradiške, djelatnici mobilne jedinice prometne policije utvrdili su nepropisnu brzinu od 223 km/h, a kojom se kretao 36-godišnji državljanin Austrije osobnim automobilom. Vozač je na mjestu počinjenja prekršaja platio novčanu kaznu u iznosu od 3.333,33 kn, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Najveća koncentracija alkohola od 2.78, očitana je u subotu, u organizmu 53-godišnjaka, koji je u Slavonskom Brodu upravljao osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Hrvatska postala regionalni startup hub
Sljedeći članakHit predstava „Predsjednici&ca“ u novogradiškom Domu kulture