Dvije večeri zaredom do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana i konstantno traženje „karte više“, činjenica je koju teško mogu dosegnuti ostala društva, posebice ona koja se bave folklorom. To, ipak uspijeva ovogodišnjim slavljenicima, članovima Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ koji su i sinoćnjim koncertom zaokružili svojih punih, 25 godina rada i postojanja. Nakon subotnjeg koncerta, slavljenici su svoju svečanost i obljetnicu proslavili i sinoć velikim cjelovečernjim koncertom na kojem su ugostili članove Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Fra Marijan Lanosović“ iz Orubice i ženske pjevačke skupine KUD-a „Matija Antun Relković“ iz Davora.

Bila je to prigoda ponovno se podsjetiti na sve ono što su „Trenkovci“ radili u proteklih 25 godina rada. Kako je istaknula predsjednica Verica Vuković, kroz to vrijeme uspjeli su prikupiti u vlasništvu 327 kompleta i dijelova nošnji, 65 svirača sviralo je u društvu od osnutka udruge, 58 djece od 3 do 11 godina prošlo je kroz „Trenk“. 32 glumca sudjelovala u su „Trenkovim“ nadaleko čuvenim predstava, a izveli su ih ukupno 16.

Ostvarili su 355 nastupa na području Hrvatske, 18 nastupa izvan Hrvatske te realizirali 55 koncerata.

Ukupno je u „Trenku“ u proteklih 25 godina nastupalo i djelovalo 296 plesača i naučili su 15 koreografija. Sve su to činjenice koje „stoje“ i koje treba respektirati, stoga slavljenicima želimo puno uspješnih nastupa i plodonosnog rada i u svim sljedećim godinama rada.

 

Komentari