Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 22. do 28. kolovoza 2022. godine, dogodilo se ukupno 25 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim osobama i 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno osam osoba: jedna teže, a sedam je lakše tjelesno ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 284 prometna prekršaja, od čega: 88 prekršaja nepropisnih brzina, 50 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina od 100 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, a izmjerena je 22. kolovoza u Sikirevcima, počinitelj prekršaja je 64-godišnji vozač osobnog automobila.

Najveća nepropisna brzina od 196 km/h utvrđena je van naseljenog mjesta, a izmjerena je na autocesti A3, kojom se kretao 50-godišnji vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola od 1.63, očitana je u utorak, oko 16.30 sati, u organizmu 79-godišnjaka, koji je u Slavonskom Brodu upravljao mopedom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakNarušavao javni red i mir u autobusu, vozio pod utjecajem alkohola..
Sljedeći članakHrvati najviše troše na ono što najviše poskupljuje: Umirovljenici su pritom najugroženiji