Danas nešto prije 14:00 dogodila se prometna nesreća  u kojoj je život izgubio pripadnik Pukovnije vojne policije, koji je sudjelovao na Memorijalu “Šime Buzov” u Puli. Prometna nesreća dogodila se na području Zagreba, a vozač je stradao na službenom motociklu pri povratku u matičnu postrojbu. 

U POVODU pogibije pripadnika Pukovnije vojne policije, razvodnika Darka Mujića, sućut njegovoj obitelji izrazili su potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov – donosi Index.hr

“U ovim najtežim životnim trenucima ne postoje riječi koje mogu donijeti utjehu, ali znajte da smo uz vas i suosjećamo vašu bol i gubitak. Odlazak Darka ogroman je gubitak za Pukovniju vojne policije i Hrvatsku vojsku. Zahvalni smo što je odabrao Hrvatsku vojsku kao svoju drugu obitelj i ostavio neizbrisiv trag te svojim radom i zalaganjem dao doprinos Hrvatskoj vojsci. Počivao u miru”, stoji u brzojavu ministra Krstičevića koji je u ime djelatnika Ministarstva obrane i Hrvatske vojske te u svoje osobno ime izrazio sućut obitelji Mujić.

Načelnik Glavnog stožera general Šundov istaknuo je kako mu je bila čast imati vojnika poput Mujića.

“Njegov tragični i prerani odlazak sve nas je duboko potresao i još jednom, u kratkom vremenu, podsjetio koliko je rizičan vojnički život. Ta spoznaja neće umanjiti vašu bol, no znajte, niste sami. Naše misli i molitve su s vama i vašom obitelji”, napisao je general Šundov.

Bio je iz Nove Gradiške

Razvodnik Darko Mujić rodio se 1980. u Novoj Gradiški, a pripadnik Hrvatske vojske bio je od 2005. godine.

U Hrvatskoj vojsci proveo je cijeli radni vijek, kao pripadnik vojne policije. Tijekom profesionalne i uzorne karijere vojnog policajca posvetio se prometnoj struci.

Kontinuirano se educirao u tom području i završio je više tečajeva i obuka u Hrvatskoj vojsci i MUP-u. Za uspješne zadaće dobivao je visoke ocjene, a za ostvarene rezultate je i pohvaljen.

Autor: Index.hr

Komentari