ONA JE REKLA

PONEDJELJAK, 21. 11. U 19:30

IZVORNO IME: She Said

REŽIJA: Maria Schrader

ULOGE:  Carey Mulligan, Zoe Kazan, Andre, Braugher, Samantha Morton, Tom Pelphrey, Patricia Clarkson

ŽANR: drama

TRAJANJE FILMA: 128 min  

GODINA: 2022.

DRŽAVA: SAD

CIJENA ULAZNICE: 25 KN (3,32 EUR)

DOBNA PREPORUKA: 15

SADRŽAJ FILMA:

Novinarke New York Timesa Megan Twohey i Jodi Kantor su zaslužne za razotkrivanje seksualnih skandala dotad moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Hollywood je sad napokon spreman ispričati priču o ustrajnosti dviju novinarki koje su razotkrile jedan od najvećih seks skandala u filmskom svijetu. Ona je rekla (She Said) film je zasnovan na bestseleru New York Timesa “Ona je rekla: Kako je objavljivanje priče o seksualnom uznemiravanju rasplamsalo pokret”.

Carey Mulligan i Zoe Kazan u ovom filmu glume navedene novinarke New York Timesa, Megan Twohey i Jodi Kantor. Priča koju su razotkrile pokrenula je pokret #Metoo te razbila desetljeća šutnje o temi seksualnih napada u Hollywoodu i zauvijek promijenila američku kulturu.

Mulligan je osvojila nominaciju za Oscara zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Djevojka koja obećava (2020.), filmu poznatom po načinu na koji se bavi temom seksualnog uznemiravanja.

Uz nju glumi Kazan, poznata po svojim ulogama u drami Zavjera protiv Amerike (2020.) i romantičnoj komediji Moja ljubavna priča (2017.)

Film Ona je rekla režirala je dobitnica Emmyja Maria Schrader, a jedan od producenata je Brad Pitt sa svojom produkcijskom kućom Plan B.

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: [email protected], na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

*Zadržavamo pravo izmjene termina

Komentari
Prethodni članakHVIDR-a Nova Gradiška obilježila Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje
Sljedeći članakStand up komičar Goran Vinčić dolazi u Slavonski Brod