U petak u 19h u prostoru Galerije Duga – galerije Uruge stvaratelja u kulturi, Slavonskih graničara 32 održat će se otvorenje izložbe radova od drveta “Wudorije”. Izlažu Alojzije Cindrić i Igor Bedeković.

O autorima izložbe

Alojzije Cindrić

Rođen je 1962. godine u Rešetarima. Grafičku školu završio je u Osijeku. Nakon godina eksperimentiranja raznim slikarskim i grafičkim tehnikama, posvećuje se terakoti, ali ne prestaje istraživati i druga sredstva likovnog izražavanja. Tako da se već nekoliko godina posvetio istraživanju likovnog izraza radom u drvetu.
Promatrajući ove radove lako se može vidjeti da su rađeni u maniri primitivne umjetnosti te da su nastali upotrebom samo nužnog alata za oblikovanje rada (sjekira, pila, dlijeta, rašpe…)
Neki radovi su obogaćeni pirografijom, a neki su oslikani akrilnim bojama. Za zaštitu radova koristi epoksidnu smolu. Kao autor izlagao e na 30-ak skupnih i 10-ak samostalnih izložbi. Živi i radi u Rešetarima.

Igor Bedeković

Rođen 1984. godine u Zagrebu. Srednju strukovnu školu završio u Velikoj Gorici. Likovnošću je, na razne načine, zaokupljen od rane mladosti. Tako se znao otisnuti u istraživanje crteža olovkom, tušom i perom kao i radom u različitim programima na računalu (npr Photoshop, 3dsmax…). Prije pet-šest godina pronalazi novi izazov – tokarenje drveta na tokarskom stroju. I kroz to vrijeme, učeći tokarenje na razne načine, usavršio je svoj rad do zavidnog nivoa. Posebnost njegovog načina rada je što radi orginalne i unikatne predmete (osluškuje što će mu drvo reći – kako sam kaže). U kraju koji je poznat po rezbarima i tokarima, potrebna je hrabrost upustiti se u tu vrstu rada i pritom tražiti (i naći) svoj put, te radovima dati i likovnu dimenziju.
Živi i radi u Rešetarima.

Komentari
Prethodni članakNajvažnija je sigurnost – donesite i vi odluku i pozovite 192!
Sljedeći članakGimnazijalci obilježili Svjetski dan recikliranja