Vjerujemo da ideju za ukusan ručak za danas već imate, ali jeste li razmišljali iznenaditi ukućane nečim totalno drukčijim, a opet ukusnim dodatkom trpezi? Ako niste, razmislite, posebice ako vam je ostalo mrkve za juhu ili prilog. Iskoristite ju i napravite slani i zdravi namaz koji će oduševiti svakoga!
Kako? Jednostavno, slijedite upute…
Sastojci:
5 velikih mrkvi
3 češnja češnjaka
Maslinovo ulje
Voda
Sol
Papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se pećnica grije, narežite mrkvu na kolutiće i očistite češnjak. Stavite povrće na lim, dodajte začine i ulje te promiješajte da se začini prožmu.
2. Pecite oko sat vremena, a kada je mrkva omekšala izvadite, pričekajte da se ohladi i izblendajte.
Poslužite uz prepečeni kruh, krekere, čips i uživajte!