Učenici od 4. do 8. razreda su u vrijeme Došašća na satovima njemačkoga jezika samostalno pisali i ukrašavali čestitke u sklopu projekta „Weihnachtskarten in Slawonien – Božićne čestitke u Slavoniji“.

– Uz učenike naše škole i njihovu učiteljicu njemačkoga jezika Draganu Gorički, u projektu su sudjelovali učenici i učiteljica Slađana Iličević iz OŠ „Dr. Stjepan Ilijašević“ Orivac, učenici i učiteljica Tajana Vonić iz OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška te učenici i učiteljica Andrea Akmačić iz OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška.

Učenici su pisali autentične kratke i jednostavne tekstove ili poruke s obrađenim jezičnim sadržajima vezanima uz temu Božića. Pritom su se kreativno izražavali te postali svjesni razlika i sličnosti u kulturi, jeziku i običajima zemalja njemačkog govornog područja. Svaki učenik koji je napisao čestitku, dobio je čestitku od učenika jedne od partnerskih škola. Učiteljice su marljivo razvrstale i brižno pazile na to da svaki učenik dobije svoju čestitku s lijepim božićnim željama – kaže učiteljica njemačkog jezika Dragana Gorički

Frohe Weihnachten und ein glückliches neues Jahr!

Izvor: Osnovna škola Ante Starčevića Reštari

 

Komentari
Prethodni članakU Ministarstvu poljoprivrede održan sastanak s peradarima
Sljedeći članakTamburaški sastav Satir i Stjepan Jeršek Štef poručuju “Ja sam lola stara”