Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja iz Zapolja sredstva koja su ostvarena temeljem Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2020. godini prema „Programu ulaganja u zajednicu”.

Predloženi projekt odobren je u iznosu od 150.000,00 kn, a navedenim odobrenim sredstvima izvest će se radovi i usluge „Rekonstrukcija krova, tornja i fasade na crkvi sv. Nikole (Putnika) u Gunjavcima”, kako bi se svim vjernicima s područja sela Gunjavci omogućilo kvalitetan boravak u prostoru crkve te osigurali kvalitetni uvjeti za sve predviđene sakralne aktivnosti.

– U ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ugovor je popisao ministar mr.sc. Marko Pavić, a u ime Župe župnik pater Nenad Meter. Planirana vrijednost radova predviđenog uređenja crkve u Gunjavcima iznosila bi 230.000,00 kn. Radovi se planiraju provesti u roku od 90 dana od provedbe javne nabave, a u sam projekt je kao partner uključena Općina Rešetari – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Komentari