Dom zdravlja “Dr. Andrija Štampar”, podružnica Okučani nakon 40 godina dobio je novo lice i novo ruho. Tim je povodom održana tiskovna konferencija. Ovaj projekt energetske obnove bio je izuzetna opcija da se smanje visoki troškovi, a uštede koje očekuju ovom energetskom obnovom usmjerit će na kvalitetniju uslugu svojim korisnicima. Zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C.

-” Ovim potezom učinjena je velika energetska učinkovitost, sada će biti puno manji troškovi plina. Ovdje skrbimo za 3 500 ljudi, a Dom zdravlja uključuje dvije ambulante, dvije dentale ordinacije, ljekarnu i Hitnu službu. Zahvaljujem se nadležnim tijelima zbog pristupa EU fondovima i njihovoj provedbi,” – rekao je Marijan Šapina, ravnatelj Doma zdravlja “Dr.Andrija Štampar” Nova Gradiška.

-” Vrijednost investicije je nešto više od 1 300 000. Tu su europska i županijska sredstva. Zahvaljujem nadzoru, tvrtki MIG, izvođaču radova jer je sve napravljeno uredno i u roku, ravnatelju Šapina, djelatnicima CTR-a, a posebno mi je drago da je u ovom ciklusu i načelnik Aca Vidaković koji i dalje vodi općinu, nadam se kako će biti još ovakvih projekata,” – izjavio je župan brodsko posavski Danijel Marušić.

Osim stvaranja boljih uvjeta za obavljanje primarne zdravstvene zaštite, energetskom obnovom zdravstvene ambulante i uređenjem njenog okoliša, ista se uklapa u uređen prostor obnovljenog društvenog doma.

-” Nadamo se i vjerujemo kako ćemo uzeti znatna sredstva u budućem razdoblju, cilj je razvitak poduzetništva i gospodarstva,” – rekao je načelnik Aca Vidaković.

-” Najviše sredstava ulaže se u ljekarne, ordinacije, na području cijele županije brinemo o starijima, imamo u planu projekt izgradnje doma u Slavonskom Brodu. U sljedećem razdoblju imamo puno projekata u planu, radimo na tome već mjesecima i uskoro ćemo imati dokument o mapiranju potreba u zdravstvu u narednom sedmogodišnjem razdoblju, dokument koji ide prema vladi i tijelima EU. Tijekom godine ćemo aplicirati na određene projekte, pripremamo 20-ak projekata, jedan od važnijih je Cehim u Slavonskom Brodu koji će uključivati heliodrom za krizne situacije. Nova pedijatrija u Slavonskom Brodu uskoro će krenuti u rad,” – ističe pročelnik Branko Sabo iz županijskog odjela za zdravstvo.

Da bi stvorio što bolje uvjete za zdravstveno osoblje i pacijente i unaprijedio djelatnosti primarne zdravstvene zaštite Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška posljednjih godina kontinuirano ulaže sredstva u zdravstvene ambulante i njihovo opremanje medicinskom i drugom opremom.

-” Zgrada nije bila derutna, datira iz 80-tih godina i trebala je energetsku obnovu. Izvedeni su radovi zamjene dotrajale stolarije, postavljana je energetska rasvjeta. Rok izvođenja radova bio je 180 dana, nije bilo problema,” – napomenuo je Zvonimir Božanović iz tvrtke MIG.

Komentari
Prethodni članakRešetari: Održana treća velika akcija cijepljenja protiv COVID-19
Sljedeći članakBatrina: Isključen iz prometa 51-godišnji vozač, vozio s 2,17 promila