Pravilna prehrana iznimno je važna tijekom liječenja i oporavka od zloćudnih bolesti. Onkološko liječenje (kemoterapija, radioterapija) može uzrokovati mučnine i povraćanja, proljeve, opstipacije, promjene osjeta okusa, ranice u ustima, suhoću usta, teškoće sa žvakanjem i gutanjem, gubitak apetita, umor, anemiju te je važno znati kojim namirnicama dati prednost, koje izbjegavati, za koji se dodatak prehrani odlučiti, kako prepoznati nutritivni deficit, kako prilagoditi prehranu stanju svog organizma, fazi liječenja te reakciji na terapije.

Odgovore na ta pitanja i dileme onkološki bolesnici dobit će od Ksenije Ivošević, dipl. ing. prehrambene tehnologije, voditeljice Odjela prehrane u Klinici za tumore koji djeluje u sklopu Službe za dijetetiku i prehranu KBC- a „Sestre milosrdnice“ Zagreb, na edukaciji koja će se održati u prostoru Opće bolnice Nova Gradiška u četvrtak, 23. rujna 2021. u 12,00 sati u organizaciji novogradiške Udruge „POZITIVA“.

Edukacija o prehrani dio je “Novogradiškog programa psihosocijalne podrške oboljelima od malignih bolesti i članovima njihovih obitelji“, kojeg Udruga „POZITIVA“ provodi u partnerstvu s Općom bolnicom Nova Gradiška i uz potporu Grada Nova Gradiška.

Radi organizacije prostora i drugih uvjeta za održavanje edukacije u skladu s epidemiološkim mjerama, potrebna je predbilježba za sudjelovanje. Onkološki bolesnici zainteresirani za sudjelovanje na ovoj besplatnoj edukaciji mogu se prijaviti predsjednici Udruge „POZITIVA“ mr. Ljiljani Lukačević, spec. kliničke psihologije do 20. rujna, svaki radni dan od 9,00 -12,00 sati na tel. 035/217-970.

Komentari
Prethodni članakU četvrtak kazališna predstava Mire Gavrana “Na Kavici u podne”
Sljedeći članakTvrtka „Odlagalište” od ponedjeljka kreće s podjelom novih kanti za papir i plastiku