Nakon Tehničke škole Sisak, Srednja škola Novska druga je škola u Hrvatskoj koja je uvela program –tehničar za izradu videoigara. Iz škole kažu kako očekuju navalu na ovaj četverogodišnji program, a ako niste iz Novske, ne brinite, jer Novska ima učenički dom.

– Ovo je, mogu reći, veliki napredak za učenike. Imali smo navalu u Sisku pa očekujemo navalu i ove godine u Novskog gdje će učenici imati i riješeno pitanje smještaja, rekao je u četvrtak Mario Čelan, ravnatelj Razvojne agencije SIMORA.

Organizatori ne kriju kako očekuju navalu na upise. Sličan program već se izvodi u Tehničkoj školi Sisak, no učenicima koji žive u drugim dijelovima Hrvatske u Novskoj će biti lakše jer postoji učenički dom.

– Prosjek ocjena upisanih u Sisku je bio iznad 4,3. Očekujemo razvoj velikog broja mladih stručnjaka. Imamo već razvijenu suradnju s kompanijama, kazao je Čelan, dodajući kako budućim kreatorima videoigara neće biti problem pronaći posao.

Ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović pojasnila je po čemu se ovaj program razlikuje od drugih srednjoškolskih programa.

– Naglasak se stavlja na strukovni dio što je jako važno kako bi učenici odmah nakon srednje škole biti kompetentni na tržištu, ako se ne odluče na daljnje školovanje, kaže ravnateljica.

Zaključuje i kako će njihovi budući učenici nakon srednje škole obrazovanje moći nastaviti i na informatičkim i drugim studijima.

Izvor: Srednja.hr

Komentari
Prethodni članakNa OPG-u Apanović iz Ljupine znaju kako kvalitetno zaljutiti život
Sljedeći članakBrodsko posavska županija: Iz Državnog Proračuna preko 2,3 milijuna kuna za podizanje komunalnog standarda u općinama, što će dobiti naše?!