Nadzirući promet u Ulici Ljudevita Gaja, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 14. siječnja, u 1.10 stati, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 38-godišnjak. Zbog sumnje da je vozač pod utjecajem opijata, policijski službenici su istoga testirali na prisutnost droga u organizmu, kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na drogu amfetamin.

Također su kod navedenog vozača pronašli i oduzeli 1,6 grama droge amfetamin. Nakon obavljenog liječničkog pregleda kojim je konstatirano da je 38-godišnjak sposoban za daljnji postupak u policiji, isti je zadržan u policijskoj postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Spriječeno još jedno krijumčarenje

Obavljajući zadaće nadzora državne granice na području Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, dana 12. siječnja, u 19.50 sati, kontrolirali su kombi vozilo makedonskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnjak (državljanin Republike Sjeverne Makedonije), a u kojem se nalazilo više stranih državljana. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani istoga dana u jutarnjim satima preko rijeke Save nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje je potvrđena sumnja da je 52-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeo strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravao prevesti do Zagreba. 

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su 52-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Neovlašteno uporabio registracijske pločice

Dana 14. siječnja, u 21.10 sati, prilikom nadzora u Medarima, policijski službenici su kontrolirali kombi vozilo, kojim je upravljao 33-godišnjak.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave, policijski službenici su nad 33-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja u počinjenje navedenog kaznenog djela. Naime, osumnjičeni je na kombi vozilo koje je privremeno odjavljeno, postavio ne pripadajuće registracijske pločice, koristeći se neovlašteno istima u prometu. Policijski službenici protiv 33-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakU Brodu brutalno pretučen mladić: Prošla su dva tjedna, počinitelj nije pronađen, otac mladića sam istražuje
Sljedeći članakNova Gradiška – tjedni rekorder upravljao vozilom s 3,25 promila alkohola u krvi