POKUŠALA PRIJEĆI DRŽAVNU GRANICU KORISTEĆI SE KRIVOTVORENOM PUTNOM ISPRAVOM

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u zajedničkoj suradnji policije i carine, dana 30. srpnja, u 14.55 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka), 49-godišnji vozač i 43-godišnja putnica, te njihova prtljaga. Prilikom provjere dokumenata izražena je sumnja u originalnost putne isprave koju je 43-godišnjakinja dala na uvid policijskim službenicima. Potvrđeno je da se radi o krivotvorenoj putnoj ispravi. Daljnjim radom i pregledom vozila i prtljage pronađena je njezina originalna putovnica kojoj je protekla važnost. Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 49-godišnjak, od nepoznate osobe na području Republike Hrvatske za nekoliko tisuća eura nabavio putnu ispravu za 43-godišnjakinju. Policijski službenici protiv oboje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave.

UPOZORENJE GRAĐANIMA – NE PALITE VATRU NA OTVORENIM PROSTORIMA!

Palio suhu travu, vatra izmakla kontroli, a u drugom požaru oštećen vinograd

U blizini Gorica, dana 30. srpnja, iza 13 sati, 50-godišnjak je na svojoj poljoprivrednoj površini zapalio suhu travu i pokošeno sijeno, te se vatra proširila na poljoprivredne površine četiri vlasnika, kojom prilikom je izgorjelo oko stotinu stabala oraha, te više desetaka stabala lješnjaka. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su u 14.30 sati ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragalić. Protiv 50-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Dana 31. srpnja, oko 14 sati, u Tomici je došlo do požara suhe trave i raslinja, pri čemu se vatra proširila na poljoprivredne površine nekoliko vlasnika. Pritom je šteta pričinjena na vinogradu jednog vlasnika, dok kod ostalih nije bilo materijalne štete. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podcrkavlje. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem, plamenom ili gorivom tvari na suhu travu i nisko raslinje. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja.

Upozorenje građanima!

Policijski službenici ponovno upozoravaju građane na opasnost od nastanka požara, jer visoke temperature ovih dana pogoduju izbijanju požara.

Apeliramo na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru. Poštujte mjere opreza, kako bi zaštitili sebe i svoju okolinu. Pozivamo na dodatni oprez, poštovanje preporuka i suzdržavanje od paljenja vatre na otvorenom prostoru

Također apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini, na osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s paljenjem vatre, te da svoja saznanja o tome dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

UHIĆEN ZBOG ČINJENJA KAZNENOG DJELA I PREKRŠAJA

U subotu (30. srpnja), pola sata iza ponoći, u Novoj Gradiški, u Kolodvorskoj ulici 29-godišnjak je (u alkoholiziranom stanju) oštetio ulazna vrata čekaonice željezničkog kolodvora, te je psovao i vikao na zaposlenika. Policijski službenici su 29-godišnjaka uhitili i zadržali u policiji dok je postojala opasnost da će nastaviti činiti prekršaj ili kazneno djelo. Protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

PRILIKOM SKRETANJA ULIJEVO ODUZEO PREDNOST PROLASKA DRUGOM AUTOMOBILU

Na županijskoj cesti kod Bodovaljaca, dana 30. srpnja, u 13.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 65-godišnjak upravljajući osobnim automobilom prilikom skretanja ulijevo oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu kojim je upravljala 23-godišnjakinja. Pritom je došlo do sudara automobila i odbacivanja jednog automobila (kojim je upravljao 65-godišnjak) u kanal. U prometnoj nesreći 23-godišnjakinja je teško ozlijeđena, te je prevezena na liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje je i zadržana, dok je 24-godišnjak putnica nakon pružene liječničke pomoći puštena kući. Policijski službenici protiv 65-godišnjka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Također mu je izdan i obavezni prekršajni nalog, jer nije tijekom vožnje koristio zaštitni sigurnosni pojas.

Komentari
Prethodni članakDanas u kinu poslastica za djecu: Luka
Sljedeći članakVladisovo: Blagoslovljen obnovljeni križ