Na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, policijski službenici su utvrdili više slučajeva kršenja prometnih propisa.

U subotu, oko 15.20 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su utvrdili da je, na dijelu ceste gdje se promet odvija kružnim tokom, 39-godišnji vozač osobnog automobila njemačkih registracija, vozio kružnim tokom unatrag. Na prometnu situaciju je naišao 48-godišnjak, koji je u cilju izbjegavanja prometne nesreće bio primoran također voziti unatrag kružnim tokom, te je svirao 39-godišnjaku u cilju upozorenja. Nakon zaustavljanja vozila, 39-godišnjak, koji je odbio alkotestiranje, iako je bio pod vidljivim utjecajem alkohola, narušavao je javni red i mir psovkama, vikom i galamom.

U 21.40 sati, u Starom Petrovom Selu, pod utjecajem alkohola od 1.61 g/kg, prilikom upravljanja osobnim automobilom zatečen je 28-godišnji počinitelj prometnih prekršaja u povratu (recidivist). Daljnjim provjerama, policajci su utvrdili da prekršitelj upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su privremeno oduzeli osobni automobil.

Istog dana, oko 21.45 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani,  su kontrolom vozača utvrdili da je kolnikom ulice S. Radića u Okučanima upravljao 45-godišnji vozač traktora, kojemu je vozačka dozvola istekla. Prilikom postupanja policije, prekršitelj se nije zaustavio po naredbi policijskog službenika već je naknadno zaustavljen na poljskom putu, gdje je traktorom sletio u korito kanala. Nadalje su policajci osjetili jak zadah na alkohol, dok je 45-godišnjak odbio alkotestiranje, nakon čega je isključen iz prometa.

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Noć vještica ubija
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 121 novi slučaj zaraze od COVID-19