U Novoj Gradiški spriječeno krijumčarenje stranih državljana

U sklopu zadaća zaštite državne granice Republike Hrvatske, policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška spriječili su krijumčarenje šest stranih državljana. Naime, dana 10. rujna u poslijepodnevnim satima, u Novoj Gradiški, kontroliran je osobni automobil njemačkih nacionalni oznaka, kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Rumunjske, dok se u unutrašnjosti vozila nalazilo šest stranaca koji su istog dana nezakonito prešli rijeku Savu odnosno državnu granicu Republike Hrvatske.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeni 58-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom primio u automobil strane državljane te ih namjeravao prevesti do autobusnog kolodvora u Novu Gradišku.

Policijski službenici protiv 58-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.  

Teže ozlijeđena vozačica motocikla

Jučer, 11. rujna, oko 14 sati u Donjem Lipovcu dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 54-godišnja državljanka Savezne Republike Njemačke upravljala motociklom kroz naselje Donji Lipovac, te da je ulaskom u zavoj došlo do zanošenja motocikla i pada vozačice na kolnik. U prometnoj nesreći 54-godišnjakinja je teže ozlijeđena, te je nakon pružene liječničke pomoći u bolnici u Slavonskom Brodu zadržana na daljnjem liječenju. Protiv vozačice je izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakUmirovljenici planiraju bojkot trgovina
Sljedeći članakŽOK Nova Gradiška: Službeni termini treniranja i upisi novih članica