Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na 85 lokacija u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.​

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13 500 djece i 175 voditelja.

Ove godine kao nositelj projekta sudjeluje i OŠ “MATIJA GUBEC” CERNIK, te partner OŠ LJUDEVITA GAJA N.GRADIŠKA (Marina Holenda, prof.). Ukupno sudjeluje 160 djece od 26.6. do 21.7.2023. Uz potporu Općine Cernik i Grada N.Gradiška. Radionice se provode četiri tjedna od ponedjeljka do petka od 9 sati do 12 sati na lokacijama koje određuju voditelji.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike, a HŠSS i Ministarstvo turizma i sporta za svakog učenika osigurali su majice, boćice i svakodnevni obrok i vodu.

CILJ I SVRHA PROJEKTA

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu. Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite OVDJE.

Izvor: HŠSS

Komentari
Prethodni članakMeritas i Jelena Radan održale koncert u Gradskom parku
Sljedeći članakNova Gradiška: mijenjaju se cijene parkiranja, uvodi se i nulta zona