Tijekom vikenda policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su više kriminalističkih istraživanja, kojima su potvrdili sumnju da su osumnjičenici počinili kaznena djela krađe.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u subotu (27. veljače), proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, koji je iz nekoliko trgovačkih centara u Novoj Gradiški pokušao otuđiti nekoliko boca alkoholnog pića, u čemu je spriječen od uposlenika. Odgovornim osobama trgovačkih centara su uručeni osobni podaci počinitelja, zbog eventualnog podnošenja privatne tužbe.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, su u nedjelju 28. veljače, potvrdili sumnju da je 20-godišnjak počinio kazneno djelo krađe. Pritom je utvrđeno da je dan ranije (27. veljače), iz jedne trgovine u Slavonskom Brodu, otuđio nekoliko desetaka ručnih satova. Policijski službenici su otuđene predmete pronašli kod počinitelja te su ih vratili odgovornoj osobi oštećene trgovine. Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Postaje granične policije Vrpolje nad 21-godišnjakom utvrđeno je da je isti 18. veljače, u Vrpolju ispred obiteljske kuće otuđio bicikl, koji je vraćen 35-godišnjoj vlasnici. Oštećenoj 35-godišnjakinji su uručeni osobni podaci počinitelja, radi eventualnog podnošenja privatne tužbe.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE TRI OSOBE

U nedjelju (28. veljače), oko 18.20 sati, na 233+850 km autoceste A3, dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene.

Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 28-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (1,07 g/kg) te je dolaskom do 233+850 km autoceste A3, zbog nedržanja potrebnog razmaka prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio osobnog automobila koji se kretao ispred njega, a kojim je upravljala 52-godišnjakinja. U daljnjem kretanju, oba vozila su sletjela s kolnika na travnatu površinu, dok je osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak probio zaštitnu ogradu, a potom se zapalio. Na mjesto događaja su izišli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod koji su ugasili požar na osobnom automobilu, a koji je u cijelosti izgorio.

U prometnoj nesreći 28-godišnji vozač i 52-godišnjakinja su zadobili lakše tjelesne ozlijede, dok je 54-godišnji suvozač zadobio teške tjelesne ozljede. Ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici protiv vozača podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

PREKRŠAJI PROTIV JAVNOG REDA I MIRA

Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

U subotu, oko 14 sati, u općini Okučani, ispred trgovine, prvo verbalno, a potom i fizičkim sukobom, javni red i mir su narušavali 61-godišnjak, 42-godišnjak i 33-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem sudionika, kod 42-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola od 0,46 g/kg, dok je u organizmu 33-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 2,41 promil alkohola u krvi.

U nedjelju, također oko 14 sati, u Slavonskom Brodu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira, na način da su se verbalno sukobili 62-godišnjak i 39-godišnjak zbog ranije narušenih međususjedskih odnosa oko međe.

Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne sankcije zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari
Prethodni članakSamoizolacija se produljuje na 14 dana
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 4 nove pozitivne osobe