Novogradiški Gradski park još jednom se pretvorio u scenu iz bajke. Naime, u organizaciji novogradiškog Doma kulture u Gradskom parku odigrana je kazališna predstava za djecu “Petar Pan” u izvedbi Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda.

Djeca i njihovi roditelji uživali su u avanturama Petra Pana, dječaka koji nikada nije odrastao, a predstava, puna uzbuđenja, smijeha i emotivnih trenutaka, vjerno je dočarala čarobni svijet gdje su junaci poput Wendy, Zvončice i Kapetana Kuke oživjeli pred očima publike.

Predstavu je režirao Matej Safundžić (Kapetan Kuka), a uz njega glume  Andrija Krištof koji izvrsno utjelovljuje Petra Pana dok je Valentina Srnojević nježna djevojčica Wendy, a smotani gusar Darija Vlajnić.

„Predstava je ustvari malo drugačija od originala, ali šalje bitnu poruku – da nikada ne smijemo odrasti, izgubiti dijete u sebi i trebamo se, iako smo odrasli, igrati, zabavljati i ostati mladi duhom.“- kaže nam glumac Andrija Krištof koji utjelovljuje upravo lik Petra Pana.

U ovoj se ulozi, dodaje, odlično snašao, jer pronalazi dosta sličnosti s glavnim likom. „Ni ja još uvijek nisam odrastao. Volim se igrati, zabavljati, zato se i bavim glumom, to je jedna velika igra.“ – dodaje.

Ovaj događaj dio je bogatog ljetnog programa novogradiškog Doma kulture „Volim ljeto i kulturu“ koji uključuje niz kulturno-zabavnih događanja namijenjenih svim dobnim skupinama. Program je sufinanciran sredstvima Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i HAVC-a.

 

Komentari
Prethodni članakProKnjižiMe by Mirela Relković: Godišnji odmori – obveze poslodavca
Sljedeći članakStručna praksa tamo gdje proizvodi i nastaju