Sinoć je u Gradskom muzeju otvorena izložba “Fabrikator” umjetnika Mladena Lovrića. Osim prijatelja, posjetitelja i obitelji, Mladena i njegova umjetnička djela, došli su podržati kolege iz Slavonskog Broda. Profesor likovne umjetnosti Zlatko Kozina istaknuo je kako u radu “Fabrikator” slojevi popularne kulture stvaraju palimpsest živopisne ispraznosti protiv kojeg se umjetnik na drugom mjestu bori grafičkim dizajnom i osobnom semantikom.  

– “Pred nama su djela umjetnika koji je opčinjen informacijama. On s jedne strane kroz vizualno, multimedijsko ispoljava unutarnja stanja i previranja, buku misli, kako svojih tako i onih svojstvenih gotovo svakom čovjeku danas, dok s druge strane permanentno propituje širi društvenopolitički kontekst. Te dvije strane nisu toliko različite koliko se na prvi pogled možda pretpostavlja. Ne mislim da je Mladen Lovrić ikada vjerovao da umjetnost, bez obzira na njezinu različitu dozu angažiranosti, izravno može promijeniti svijet. Bilo kako bilo pred nama su činjenice kao što je i sam autor činjenica i kao takve bespogovorno su zauzele svoje mjesto pod suncem. Svaki djelić formata, svaki materijal, svaki predmet (ready-made), svaki instrument, ton, zvuk, pokret  podjednako mu je (ne)bitan. Mladen Lovrić sa sigurnošću progovara o nesigurnom svijetu.” – rekao je viši kustos Gradskog muzeja Miroslav Pišonić.

Jedan od istaknutijih hrvatskih umjetnika Ivan Šeremet izjavio je kako je umjetnost slobodna tvorevina koja nosi svrhu u samoj sebi. Za spoznaju realnosti, nužna je hrabrost u otkrivanju apsolutnog.

Izložba je otvorena za posjetitelje do kraja ovoga mjeseca. 

Komentari
Prethodni članakOpćina Staro Petrovo Selo: Stigli besplatni udžbenici, radne bilježnice i drugi pribor
Sljedeći članakAko čujete sirenu, riječ je o ispitivanju ispravnosti sustava za uzbunjivanje