Jučer je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a u organizaciji dječjeg odjela Gradske knjižnice uz suradnju Zagonetačkog kluba Dragalić održana prva u nizu edukativno-kreativni radionica “Zavičajnici u zagonetkama”.

– Učenici trećih razreda OŠ Ante Starčević Rešetari sa svojim učiteljicama, te knjižnjičarkom Danielom Gubić, naučit će puno toga o zagonetkama, premetaljkama i enigmatici i to kroz jedan prekrasni mali bilten od nekoliko križaljki i enigmi, koji su pripremili zagonetači iz Dragalića baš za njih – kazala je ravnateljica GKNG Biljana Dakić.

Pohađanje redovne nastave i programa djeci je često monotono, a ovakve radionice im pružaju nešto novo i zanimljivo.

– Učenicima se više sviđa ovakav način rada, te im je drago da odemo malo izvan škole u nekakvu izvornu stvarnost gdje uvijek saznaju i nauče nešto novo – otkrila je učiteljica 3.razreda Kristina Blažević

Radionicu je vodio predsjednik Zagonetačkog kluba Dragalić, novinar, enigmatičar i spistatelj Vjeko Hudolin. Svojim dugogodišnjim iskustvom i velikim znanjem Vjeko je priredio zanimljiv program.

-Pokazati ćemo nekoliko vrsta zagonetaka i kako se one rješavaju. Upravo ovakvim radionicama želimo pomoći mladima kako bi ih uveli u tajne zagonetki, odnosno enigmatike.

Uspješno održanu radionicu zaključio je Vjekoslav Hudolin pozivom roditeljima da se priključe svojoj djeci u radu kroz zagonetke.

Autor/Foto: Danijel Ciprić 

no images were found

Komentari
Prethodni članakObavijest građanima: Podjela pitke vode u Ljupini
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Sutra akcijski horor Overlord