Završena je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda sa stanicom za podizanje tlaka za naselje Giletinci, te je jučer u pogon puštena i crpna stanica.

Projekt „Vodoopskrbni cjevovod naselja Giletinci“ prijavljen je i pozitivno ocijenjen na natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu podmjere 7.2.- “Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije” – provedba tipa operacije 7.2.1 “Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Procijenjeni iznos potpore je 1.410.465,00 kn i financira se u stopostotnom iznosu iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (udio u sufinanciranom dijelu: 85 % EU, 15% RH). Na javnoj nabavi za izvođenje radova kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ona tvrtke Vodotehnika d.d. Zagreb u iznosu 2.655.211,20 kn, dok je za usluge nadzora na izgradnji odabrana ponuda tvrtke Prongrad biro d.o.o. Zagreb u iznosu od 65.000,00 kuna. Za usluge projektantskog nadzora je odabrana tvrtka Hidroplus d.o.o. Osijek , a iznos ugovora je 14.400,00 kuna. Ukupni iznos projekta je 2.734.611,20 kn, a iznos vlastitih sredstava je 1.324.146,20 kn

-“Vodom je napunjeno 2,7 km novoizgrađene mreže za naselje čime je omogućena prva faza za 115 kućnih priključaka. Druga faza započeti će odmah početkom sljedeće godine kada ćemo završiti priključivanje. Ovim projektom omogućeni su besplatni priključci za svako kućanstvo u naselju. Većina stanovnika je već podnijela zahtjeve, a oni koji to nisu, još mogu prijaviti.” Član uprave Vodovoda zapadne Slavonije, Matej Severović

Zadovoljan završenim radovima je i načelnik Općine Cernik, Vitomir Žakić:

-“Puštanjem vode na stanici početak je dolaska vode u naselje Giletinci i drago nam je da je to prvo mjesto koje ima i kanalizaciju i vodu, a ujedno je postavljena i plinska instalacija od strane Plin-projekta”.

-“Ovo je jedan veliki potez da se mještanima cjelokupne općine poboljšaju uvjeti života. Ovdje nećemo stati već nastavljamo dalje s radom na području cijele općine kako bismo napravili uvjete života dostojne za 21. stoljeće za sve naše mještane, rekao je predsjednik Općinskog vijeća, Hrvoje Žakić.

Komentari
Prethodni članakPrasak i buka pirotehnike dodatno negativno utječu na psihičko stanje svih – Suzdržite se od korištenja pirotehnike!
Sljedeći članakDVD Nova Gradiška: Informacije o prikupljanju potrepština za stradale u potresu