U priopćenju policijske uprave Brodsko-posavske koje smo danas primili u našu redakciju piše da je u zadnjih 24 sata na području policijske uprave evidentirano ukupno 14 kaznenih djela, od čega je 11 protiv imovine i po jedno kazneno djelo protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv pravosuđa, te protiv života i tijela.

U oblasti prometa bilježi se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Evidentirana su četiri prekršaja: iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, Carinskog zakona i kršenje odredbe čl. 95 Obiteljskog zakona.

 

Također u priopćenju stoji, da je policija sinoć, oko 23.55 u Novoj Gradiški u ulici Karla Dieneša zatekla 15-godišnjaka i 13-godišnjakinju bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Policija ih je iz sigurnosnih razloga dovela u službene prostorije, pozvavši roditelje, koji su došli po svoju djecu, te su upozoreni na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona. Slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradišci.

 

Policija izvješćuje o još jednom događaju. Naime, jučer oko 9,55 sati 42-godišnji građanin iz Dragalića izvijestio je policiju u Okučanima da je izorao nepoznato minsko-eksplozivno sredstvo. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da je riječ o topovskom pancirnom zrnu kalibra 76 milimetara, koje su na siguran način izuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

Autor: Nikola Knežević/izvor: PU BP

Komentari
Prethodni članakZa vikend se igraju utakmice 2. kruga Zimske malonogometne lige
Sljedeći članakKoja nas pravila očekuju u ovoj godini?