POLICAJCI U NOVOJ GRADIŠKI ISKLJUČILI IZ PROMETA VOZAČA S 2,35 PROMILA ALKOHOLA U ORGANIZMU

U Novoj Gradiški, u Ulici J. Domca, jučer, u 19.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, prilikom kontrole prometa, između ostalih zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak. Utvrdili su da isti nema kod sebe vozačku dozvolu, te upravlja automobilom pod utjecajem alkohola. Podvrgnut je alkotestu, te je u vozačevom organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,35 promila. Alkoholizirani vozač je isključen iz prometa, te zadržan u prostorijama policije na otriježnjenju, no prethodno su ga pregledali liječnici iz bolnice Nova Gradiška, utvrdivši da je sposoban za daljnji postupak i zadržavanje u policiji. Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Novoj Gradiški.

U AUTOMOBILU NA GRANIČNOM PRIJELAZU PRONAĐENA DROGA

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, dana 21. travnja, u 16.40 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, prilikom kontrole putnika, vozila i prtljage, između ostalih kontrolirali su osobni automobil, slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka. Pritom su ispod sjedala pronašli 5,42 grama droge marihuane i oduzeli od 22-godišnjaka. Policijski službenici su 22-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

REZULTATI 24-SATNOG NADZORA BRZINE

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u okviru ROADPOL-ove akcije 24-satnog nadzora brzine, tijekom jučerašnjeg dana, policijski službenici su utvrdili 94 prometnih prekršaja. Za najveću brzinu od 116 km/h (gdje je ograničenje na 50 km/h), novčano je kažnjen 31-godišnjak, koji je kroz naselje (Rastušje), upravljao osobnim automobilom, dok je zbog vožnje nepropisnom brzinom od 94 km/h, sankcioniran 19-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom također kroz naselje (Slavonski Kobaš). Najveća brzina od 172 km/h, utvrđena je na autocesti A3, kojom prilikom je osobnim automobilom, upravljala 40-godišnjakinja, a koja je prekršajno prijavljena mjerodavnom sudu.

Komentari
Prethodni članakSTOŽER CZ BPŽ: Potvrđeno je 77 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2
Sljedeći članakVažna obavijest županijskog stožera CZ stanovnicima BPŽ