VOZAČ TERETNOG AUTOMOBILA ODUZEO PREDNOST VOZAČU OSOBNOG AUTOMOBILA

U prometnoj nesreći koja se dogodila dana 31. listopada, u 17.50 minuta, u Cerniku, dvije osobe su ozlijeđene. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je 51-godišnjak upravljao teretnim automobilom (francuskih nacionalnih registracijskih oznaka), te se uključio u promet, a nije propustio osobni automobil s prednošću prolaska, kojim je upravljao 52-godišnjak. Pritom je došlo do udara teretnog u osobni automobil i teškog ozljeđivanja 52-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, dok je 51-godišnjak lakše ozlijeđen. Policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

UPRAVLJAO AUTOMOBILOM POD UTJECAJEM DROGE I POD ZABRANOM

Nadzirući promet na autocesti A3, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave brodsko-posavske, dana 1. studenoga, u 14.45 sati, u blizini Nove Gradiške, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 34-godišnjak. Pritom su utvrdili da isti upravlja automobilom unatoč prethodno izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja vozilima i pod utjecajem droga. Naime, policajci su vozača testirali na droge, kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droga u njegovu organizmu. Također su kod istoga pronašli i oduzeli 2,5 grama droge marihuane. Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok su vlasnici osobnog automobila uručili prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

KRŠENJA ODLUKE STOŽERA CZ RH

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 30. i 31. listopada, te 1. studenoga, u Slavonskom Brodu, prilikom nadzora taksi vozila i nošenja zaštitne maske za lice, u šest slučajeva su utvrdili kršenje Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u vezi nošenja zaštitne maske za lice. Trima osobama (u dobi od 46, 32 i 52) su uručili obavezne prekršajne naloge, dok su protiv 5 osoba (u dobi od 38, 25, 33, 18 i 23) izdali pisano upozorenje zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Također su 32-godišnjaku (bio pod utjecajem alkohola 0,92 promila alkohola u organizmu) uručili i obavezni prekršajni nalog, jer je unutar čekaonice željezničkog kolodvora konzumirao alkoholno piće, počinivši prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici su nadalje, prilikom nadzora na novogradiškom području, dana 30. listopada, u 22.40 minuta, unutar ugostiteljskog objekta zatekli 150 osoba, unatoč istaknutoj obavijesti na ulaznim vratima da se u unutrašnjosti objekta mogu u isto vrijeme nalaziti 55 osoba. Policajci protiv 42-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta, dostavljaju obavijest Državnom inspektoratu, o počinjenom prekršaju u vezi Odluke o izmjenama i nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 prilikom okupljanja.

Komentari
Prethodni članakZnate li što se obilježava na blagdan Svih svetih, a što na Dušni dan?
Sljedeći članakUskoro kreće isplata 1,7 milijarde kuna predujma poljoprivrednicima – osigurano 200 milijuna kuna više nego lani