Pod pokroviteljstvom Hrvatskog radioamaterskog saveza HRS-aRadio klub Nova Gradiška, održao je “Prve radioamaterske UKV susrete” u hostelu Slavonia Point Cernička Šagovina.

Susreti su okupili 44 radio kluba i 220 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, ali i 6 klubova iz okolnih zemalja.

-“Ovo su drugi poslijeratni UKV susreti. Ideja se rodila da se susreti održe baš ovdje iz razloga što je Psunj dominantna lokacija u ovom dijelu Hrvatske, ali i zbog toga što smo na Strmcu imali predratne susrete gdje je pokojni Dubravko Tusić bio preteča svega toga. Sudeći po velikom odazivu i odličnim reakcijama posjetitelja prošle, a i ove godine, ova je lokacija bila pun pogodak.” – naveo je Željko Ivanišević, predsjednik Radio kluba Nova Gradiška

-“Kada su prvi susreti polučili odlične rezultate, odmah smo se prihvatili organizacije drugih, a sada nadamo se već i trećih susreta, jer odaziv je bio dobar na prvim, a sada još bolji. Također predavanja su bila dobra i korisna.” – menađer za UKV pri Hrvatskom radioamaterskom savezu, Željko Dražić Karalić

U sklopu susreta podijeljena su brojna priznanja, pehari i medalje iz radioamaterskih natjecanja koja su se održala u organizaciji HRS-a prošle godine.

Vrijedno priznanje dobio je i Radio klub Nova Gradiška koji je primio plaketu za osvojeno 1. mjesto u Hrvatskoj u svojoj kategoriji na proljetnom UKV kupu, koji su radili sa Psunja.

Komentari
Prethodni članakU ponedjeljak u Domu kulture ne propustite predstavljanje knjige Aleksandra Stankovića “Depra”
Sljedeći članakJedna od čari školovanja: Gimnazijalci u Istri