Uskoro se završava najveći projekt u povijesti općine Rešetari. Riječ je o sportskoj dvorani u Adžamovcima koja će prvenstveno služiti za potrebe Osnovne škole “Vladimir Nazor” Adžamovci. Prema riječima načelnika Općine, Zlatka Age, škola broji oko 400 učenika, a nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja odvijala se u holu škole u zimskim uvjetima, što je ometalo tijek drugih nastavnih predmeta.

Upravo iz tih razloga pokrenuta je incijativa izgradnje sportske dvorane. Iz općine Rešetari započela je izrada projektne dokumentacije i kandidatura projekta prema Europskoj investicijskoj banci preko Vlade Republike Hrvatske. Nekoliko godina se čekalo na dozvolu, pa je uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva prosvjete Općina pokrenula izgradnju.

Načelnik Aga očekuje kako će službeno otvorenje najvećeg kapitalnog objekta u općini Rešetari biti povodom Dana općine i Dana škole u Adžamovcima. Sportska dvorana nije jednodjelna kao većina školskih dvorana finaciranih iz toga fonda, već je dvodjelna. Dimenzije sportskog terena dvorane su 30 x 20 m, dok je cijeli objekt dužine 38 m i širine 34 m. 8 svlačionica s tuševima, kabineti za učitelje i nastavnike, skladišni prostor za sportsku opremu, klimatizacija, ventilacija, novi sustav grijanja i oko 300 sjedećih mjesta; sve će to biti na raspolaganju za nastavu tjelesnog i rekreaciju mještana, također i za razne manifestacije i kulturna događanja u općini Rešetari, što će dati jednu novu dimenziju društevnom životu tog kraja.

Predviđa se kako će ukupna vrijednost projekta iznositi oko 11 milijuna kuna. Zanimljivost je svakako “tunel” koji će povezivati sporsku dvoranu i Osnovnu školu “Vladimira Nazora”, što je svakako prednost, pogotovo u zimskom perodu kada bi se učenici morali prodjenuti prilikom prelaska iz škole na sat tjelesnog u dvorani.

no images were found

Komentari
Prethodni članakPreminuo legendarni David Bowie
Sljedeći članakPočelo drugo školsko polugodište