TZ Brodsko – posavske županije , općina Sibinj i tvrtka UBS d.o.o.  potpisale su sporazum o postavljanju Bike STOP sa solarnim setom na tri lokacije na području općine Sibinj u Brodsko – posavskoj županiji.

Naziv projekta je Bike Checkpoints. Vrijednost projekta je 202.500,00 kn a sredstva su osigurana putem kandidature za sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent koje je TZ Brodsko – posavske županije aplicirala prema Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Postavljanje ovoga turistički infrastrukturnog projekta sufinancirati će i općina Sibinj. Ovo je jedan od ukupno tri projekta koje će TZ BPŽ realizirati u 2022.g. putem potpore iz nacionalnih fondova.

Cilj projekta je obogatiti biciklistički infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općini Sibinj postavljanjem tri Bike Stopa uz stanice za popravak bicikala te povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste i pješake.

Brodsko-posavska županija je u posljednje 4 godine trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, a nekoliko ruta prolazi općinom Sibinj. Općina Sibinj je u posljednje dvije godine uredila pješačko – biciklističke staze oko jezera Petnja koje predstavlja turistički magnet. Sve te aktivnosti su dovele do povećanja broja cikloturista te aktivne vozače bicikala što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i sadržaj za bicikliste.

Projekt je značajan za razvoj cikloturizma općine Sibinj, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi. Evidentna je inovativnost projekta budući da projekt primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta koje uključuje solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele.

Komentari
Prethodni članakMemorijalni nogometni turnir u Novoj Kapeli
Sljedeći članakMERITAS U NOVOGRADIŠKOM GRADSKOM PARKU