TZ Brodsko – posavske županije je i u ovoj godini nastavila ulagati u turističku infrastrukturu imajući u vidu primarne ciljeva razvoja turizma; cjelogodišnji i regionalno uravnotežen, turizam za očuvan okoliš, konkurentan i inovativan.
Cilj projekta bio je dodatno obogatiti biciklističku infrastrukturu postojećih biciklističkih staza u općinama Brodsko-posavske županije postavljanjem tri multifunkcionalna odmorišta za cikloturiste uz stanice za popravak bicikala, ali i povećati sigurnost turista i sadržaja za bickliste.

Obzirom da je Brodsko-posavska županija u posljednjih 5 godina trasirala više od 30 biciklističkih ruta kroz projekt Slavonia Bike, od čega neke od ruta prolazi i općinama; Klakar, Vrpolje i Garčin. Ove tri općine se nalaze u sklopu Slavonia Bike koncepta u području Slavonski Brod istok.
Ulaganjem Brodsko-posavske županije u cikloturističku infrastrukturu, ali i povećanom svijesti o aktivnom načinu života, su dovele do povećanja broja cikloturista te aktivnih vozača bicikala, što je uzrokovalo potrebu za dodatnom infrastrukturom koja povećava sigurnost i kvalitetan sadržaj za bicikliste. Projekt je značajan za razvoj cikloturizma istočnog dijela Brodsko-posavske županije, ali i pomaže pri stvaranju dodane vrijednosti u turističkoj ponudi.

Ovaj projekt također primjenjuje inovativno tehnološko rješenje odmorišta za bicikliste koja osim mogućnosti za popravak bicikala između ostalog uključuje i solarni set za napajanje i bežične punjače za mobitele.
Sredstva za projekt je osigurala TZ Brodsko – posavske županije na način da je aplicirala na Fond za sredstva na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinent i putem Internog poziva HTZ dobila potporu od 44.000, 00 EUR . Također su dio sredstava osigurale i ove tri općine.

Izvor: BPŽ

Komentari
Prethodni članakAtletski klub Nova Gradiška: Održano 3. kolo Trail lige Strmac
Sljedeći članakPredsjednik sindikata zaposlenih u poljoprivredi Duško Pavlik posjetio Novu Gradišku: je li na pomolu rješenje ili će se u blokadu