Nakon više od godinu dana uspješnog poslovanja u Okučanima, Praonica rublja „Tufna“, svoja je vrata ovih dana otvorila na novoj adresi. Uz još moderniju opremu i veći prostor, od sada se nalazi u Novoj Gradiški u ulici Jurja Haulika 4.

Obrt je to za pranje rublja i mokro čišćenje osjetljive odjeće, a njegova posebnost leži u njihovom pristupu pranju i čišćenju odjeće bez kemikalija. Za razliku od konvencionalnih kemijskih čistionica, oni koriste modernu tehnologiju i strojeve koji omogućuju čišćenje bez kemikalija, bez velike količine vode i bez štetnih učinaka na okoliš. Osim toga, ovakvim načinom pranja produžuju trajnost odjeće jer tkanine nisu izložene snažnim kemijskim sredstvima.

Čisto, mirisno i dezificirano

„Tufna“ je opremljena vrhunskim profesionalnim perilicama i sušilicama, dozirnim pumpama za kontroliranu i ekonomičnu potrošnju deterdženta te generatorom ozona, odnosno uređajem koji se ističe zbog potpuno prirodnog procesa dezinfekcije.

„Na ideju sam došla jer i sama nisam imala gdje odnijeti suprugova odijela na čišćenje. Uz to, ne volim kemikalije ni zagađivati okoliš, stoga mi se ovo učinilo kao dobra prilika. Nakon edukacija, uz vlastitu ušteđevinu, potporu za samozapošljavanje i tada potporu općine Okučani, uložili smo u opremu i strojeve i krenuli.“ – kaže vlasnica Lidija Plužarić.

„Koristimo posebne deterdžente, ovisno o kojoj se vrsti materijala radi, a nakon pranja, sve je mirisno, čisto i opeglano. Imamo i generator ozona, koji utiskuje ozon u sve rublje koje se kod nas pere. Znači da ga istovremeno dezinficira i skida naslage od prijašnjih pranja jer se često deterženti talože na tkanini. Na ovaj način rublje je dezinficirano bez obzira na kojoj temperaturi se pere.“ – pojašnjava.

Njihova usluga pranja obuhvaća širok spektar predmeta, bilo da je u pitanju odjeća, kućanski tekstili, deke, jastuci ili delikatniji odjevni predmeti poput odijela, vjenčanica, svečanih haljina. Osim toga, iznajmljuju i damastne stolnjake za razne prigode.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 te subotom od 7:30 do 12:00.

Nude i mogućnost preuzimanja robe na kućnoj adresi, u dogovoru s kupcima, kao i dostavu nakon pranja. Za sve dodatne informacije obratite im se na broj 099 308 8380.

 

Komentari
Prethodni članakMili Bože, svi pjevaju lipo: Sutra u Cerniku 27. smotra folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije
Sljedeći članakNova Gradiška, Oriovac: Policajci ponovno zaplijenili drogu marihuanu, hašiš i amfetamin