Hladnije je vrijeme, ali prodavači na našoj gradskoj tržnici trude se, svatko na svoj način, privući kupce. Cijene voća i povrća su svedene na minimum, da se, ipak, nešto zaradi i uloženi trud i rad bar donekle isplati. 

Posjetili smo ih, i kao uvijek, bez obzira na situaciju, dočekali su nas sa osmjehom na licu i spremni za razgovor. Osim svježeg povrća i voća, kojim smo bili okruženi, dosta je ljudi obavljalo kupovinu, jer kod nas je srijeda poznata kao ”dan za pijacu”. 

OPG Strinavić iz Bodovaljaca ozbiljniji su proizvođači povrća. Proizvode voće i povrće, ovisno o sezoni, i trude se proširiti ponudu koliko je moguće. Jesen je, spremaju se zimnice i aktualna su kolinja, stoga su na tržnici najprodavaniji kupus, svježa i mljevena paprika, češnjak…

U ovo doba godine proizvođači se susreću s raznim problemima, zarada je dosta mala u odnosu na trud i rad koji se uloži, konkuriraju im velike prodavaonice u kojima je toplije i kupovina je samim time ugodnija, kupcima je na raspolaganju besplatan parking i mogućnost plaćanja karticom.

Bez obzira na sve, proizvođači ne odustaju i samo razmišljaju o tome kako već dobru ponudu još poboljšati, jer je tržnica mjesto direktnog načina prodaje gdje se kupuje direktno od proizvođača. Uz to, ovakav način kupnje doprinosi lokalnoj proizvodnji, te konzumiramo zdrave proizvode prirodnog uzgoja. 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakGrađani odlučili: Uklanjaju se breze u Stepinčevoj ulici
Sljedeći članakUbojstvo u Orient Expressu ovoga petka u Domu kulture