Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja dva kaznena djela teške krađe i jednog kaznenog djela teške krađe u pokušaju za koje sumnjiče tri muške osobe (dvije u dobi od 18 i 19 i jedna mlađa muška osoba).

Utvrđeno je da su trojica osumnjičenih dana 7./8. kolovoza i 26. rujna, provalili u prostorije dva nogometna kluba, na području Općine Oprisavci, te su pokušali provaliti u treći u čemu nisu uspjeli. Iz unutrašnjosti su otuđili razne predmete (nekoliko desetaka boca sokova, nekoliko boca alkoholnog pića, zvučnik, rukavice za golmana, štitnike za noge i nogometne lopte).

Nakon pravovremene dojave građana, policijski službenici su ubrzo otkrili i uhitili počinitelje, koji su pri prijevozu koristili osobni automobil, njemačkih registracijskih oznaka.

Dio otuđenih predmeta (osim pića) je pronađen, oduzet od osumnjičenih, te će biti vraćen oštećenom sportskom klubu.

Policijski službenici protiv trojice počinitelja kaznenih djela podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Foto: Ilustracija/internet

Komentari