Rakija kao aperitiv, pa juha koja liječi, uz kuhano meso i sarmu, do pečene kobasice i krmenadla, a za kraj i čuveni ćupteti, sve začinjeno odličnom pjesmom i svirko TS Rubato. Tako to ide na Cerničkom krmokolju, tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji članova HPD „Tomislav“, ove godine organiziranoj po 33.puta.

33.Cernički krmokolj, gastro manifestacija  i tradcija koja traje, a kojoj je za cilj promovirati lokalne turističke potencijale, ali i održati živim običaj slavonskog kolinja. Pripreme za manifestaciju koja je završila zajedničkom večerom u Slavinom domu i druženjem uz Tamburaše Rubato počele su prije nekoliko dana, a “Tomislavci”  su se, osim kao pjevači, i ove godine potvrdili i kao vrsni gastro majstori i čuvari tradicije.  Jer, dok je ljudi bit će i običaja, a oni se u Cerniku, u srcu čuvaju.

 Manifestacija je ovo koju iz godine u godinu prepoznaje sve veći broj gostiju, ali i priča kojom službeno počinje sezona kolinja, jer Cernički krmokolj je prvi u nizu slavonskih krmokolja koji će tek uslijediti.“, izjavio je, zadovoljan brojem gostiju i nadaleko poznatom dobrom cerničkom atmosferom, Đuro Vuk, predsjednik HPD „Tomislav“.

Uz brojne prijatelje društva, ljubitelje dobrog druženja i još bolje hrane, posebno drag gost „Cerničkog krmokolja“, uz domaćina, načelnika Općine Vitomira Žakića, bio je i gvardijan Franjevačkog samostana, fra Vjenceslav Janjić.

 

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakŠto bi još moglo poskupjeti do Božića i Nove godine?
Sljedeći članakUspješno završen prvi Festival craft piva “Craft u srcu Slavonije”